Pályázatok

       

Gasztroturisztikai fejlesztés az Almalomb-ban

Új helyi előállított termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése a Sakia Kft-nél


Gasztroturisztikai fejlesztés az Almalomb-ban

A Sakia Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a VP6-19.2.1.-61-2-17 kódszámú, Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület – Helyi-térségi szintű öko-, gasztroturisztikai fejlesztések című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

Az Almalomb Kulináris Kitérő és találkozóhelyet üzemeltető Sakia Kft. által tervezett komplex projekt megvalósításának célja, hogy Hosszúhetény és vonzáskörzetében erősítse a gasztroturizmust, a jelentős helyi kulturális értékekre és hagyományokra támaszkodva. Új szolgáltatás létrehozásával és a meglévő szolgáltatások tovább fejlesztésével a térségben rejlő jelentős turisztikai potenciált (a meglévő természeti adottságokat, a Dallos-Böröcz vízimalom épített örökséget, UNESCO ICOMOS díjas
épületegyüttesünket és kulturális hagyományokat) felhasználva vonzó turisztikai desztináció legyen, az érdeklődők számára.
A projekt középpontjában az Almalomb meglévő kulináris értékeinek tovább fejlesztése áll, amely hozzájárul a vállalkozás versenyképességéhez, rentábilis működéséhez és a meglévő munkahelyek megőrzéséhez. A projekt egészét tekintve újszerű, a térség és a vállalkozás számára egyaránt innovatív gasztroturisztikai szolgáltatások fejlesztését és marketing tevékenységét valósítja meg. A helyi és térségi szintű online és offline marketing csatornákon kívánunk népszerűsítő kampányokat folytatni.
A projekt közvetett célja, hogy a más vállalkozásokkal együttműködve tematikus gasztronómiát érintő programok valósuljanak meg, amelynek infrastrukturális feltételeit jelen projekt biztosítja.

A projekt keretén belül megvalósuló tevékenységek:

  • A Hosszúhetény, Ormándi utca 17-19 ingatlanokon keresztül haladó 109 m2 területű járda új, egységes burkolatot kap.
  • A malom déli oldalán található nyári konyha, terasz és a külön álló rendezvényterem is fejlesztésre kerül a pályázat keretén belül. A nyári konyhába új ülőalkalmatosságok kerülnek beszerzésre és elhelyezésre. A nyitott terasz kihasználtságának növelése érdekében permetfüggöny rendszer kerül kiépítésre. Gyengeáramú fejlesztés keretén belül új wifi és biztonsági kamerarendszer épül ki. ű
  • A vállalkozás új, CATERING szolgáltatásának bevezetéséhez különböző edény szettek (tálak, tányérok, szervírozó fa deszkák, kanalak kerülnek beszerzésre.

A megvalósítás helyszínei:

7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 19. 405 hrsz.
7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 17. 406 hrsz.

A projekt nettó összköltsége: 7 491 216 Ft
A megítélt támogatás összege: 4 494 728 Ft
A támogatás intenzitása: 60%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.03.28-2020.03.27.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Új helyi előállított termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése a Sakia Kft-nél

A Sakia Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a VP6-19.2.1.-61-1-17 kódszámú, Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület – A hozzáadott értéket képviselő, illetve ökológiailag előállított helyi termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

A projekt célja, rövid leírása:

Az Almalomb Kulináris Kitérő és találkozóhelyet üzemeltető Sakia Kft. a projekt keretein belül kíván új, a térség fejlődésének szempontjából hozzáadott értéket képviselő helyi előállítású saját tészta terméket bevezetni és meglévő termékkínálatát fejleszteni. A helyi termékek létrehozásához helyi és rendelkezésre álló erőforrások kerülnek felhasználásra.
A projekt egészét tekintve újszerű, mert a helyben készített saját tészta innováció a vállalkozás számára, mert egy korábban nem gyártott termék fejlesztése és piacra juttatása valósul meg. A gyártásra kerülő tészták saját fejlesztésű receptúra alapján készülnének, valamint helyben kerülnének csomagolásra is. A védőgázos csomagolás eredményeként a szavatossági idő meghosszabbítható és lehetőséget teremt a termék online értékesítésére is. A saját gyártású helyi termékeinket a kereslet alapján elsődlegesen regionális szinten kívánjuk értékesíteni, például Pécsett, Szekszárdon, valamint Kaposváron. A friss tészta tradíciójának újra élesztéséhez online és offline marketing csatornákon kívánunk népszerűsítő kampányokat folytatni.

A projekt keretén belül megvalósuló tevékenységek:

  • Tésztagép beszerzése a hozzá tartozó különböző előtét fejfomákkal.
  • Védőgázos fóliázó/csomagoló gép, mozgató kocsi, thermobox, hűtő akkuk, rozsdamentes indukciós tűzhely, valamint a kész ételek melegen tartásához 2 szintes hőhíd és infra melegítő lámpa beszerzése.
  • Webhely fejlesztése, marketing szolgáltatás igénybevétele.
  • Kötelező kommunikációs és projektmenedzsment szolgáltatás igénybevétele.

A megvalósítás helyszínei:

7694 Hosszúhetény, Ormándi utca 19. 405 hrsz.

A projekt nettó összköltsége: 5 338 822 Ft
A megítélt támogatás összege: 3 203 290 Ft
A támogatás intenzitása: 60%
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.04.02-2020.06.30.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kisfaludy2030

Almalomb Pajta26 Rendezvénytér belsőépítészeti munkálatai és eszközbeszerzése.

Projekt rövid tartalma: A Pajta26 az Almalomb új privát rendezvényeknek helyt adó egysége, melyben egész évben megvalósíthatók céges és magán rendezvények. Ennek megfelelően asztalok, székek, fotelek, beépített szekrények kerülnek beszerzésre, illetve korszerű interaktív tábla került beszerzésre. A konyhabútor beépítésével lehetőség nyílik catering szolgáltatás lebonyolítására is, így növelve az Almalomb szolgáltatásaink kínálatát.

Projekt azonosító ET-2020-02-033

A projekt időtartama: 2020.11.30-2021.05.03

Elnyert összeg 10.000.000 Ft

Támogatás intenzitása 99,45301%

Sakia KFT Egyéb szálláshely fejlesztése, K57 Apartman

Projekt azonosító TFC-M-1-1-2-2020-00726

Elnyert összeg 2.000.000 Ft

Sakia KFT Egyéb szálláshely fejlesztése Almalomb Apartmanház

Projekt azonosító TFC-M-1-1-.2-2020-00249

Elnyert összeg 6.000.000 Ft

 

Loading Loading